Viktig seier mot Orkla

RBK 2 hadde planen klar og tok tre viktige poeng mot Orkla.

Hittil i 2024 har det vært jevnt i poengfangsten mellom Rosenborg 2 og dagens motstander Orkla. Etter tap mot Byåsen i forrige runde var det tydelig at Rosenborg 2 ville tilbake på vinnersporet.

Intensiteten og balltempoet var på plass fra start, noe som gjaldt begge lag. Det ble noen frispark for RBK 2 i gunstige situasjoner, men det ble ikke noe trussel for gjestene.

Da en halv time var spilt kunne jubelen derimot slippes løs. Rosenborg 2 kom på en kontring ført an av Magnus Holte. Skuddet fra spissen ble blokkert, men Magnus Moen var sikker på returen og plasserte inn 1-0. Det ble også pauseresultatet.

Tidlig i andre omgang kunne gjestene utlignet, men skuddet fra Kristian Blåsmo Haugbjørg ga ikke uttelling.

Etter 68 minutter kom Vebjørn Thue Gabrielsen inn for RBK 2. Det viste seg å være et vellykket bytte, for to minutter senere ble ledelsen økt til 2-0.  Gabrielsen prøvde lykken på egenhånd og gikk på et sololøp inn i 16-meteren hos Orkla og skrudde ballen forbi deres keeper Erik Hansen Meidal.

Vertene fant en oppskrift som fungerte og serverte godt spill bare få minutter senere. Sigurd Eikenes toppet et flott angrep med å banke inn 3-0 i det 74. minuttet.

Sluttresultatet på SalMar Banen ble 3-0, noe som betyr at Rosenborg 2 passerer flere lag på tabellen, som for øyeblikket er meget jevn.