Videre til finale etter straffedrama

Rosenborg utlignet på overtid to ganger før de avgjorde kampen på straffespark.

Rosenborg var på plass på Meadow Park og klare for semifinale mot Atletico Madrid i første runde i årets Champions League-kvalik. Atletico Madrid var forventet å være det sterkeste laget før kampstart, men allerede fra avspark viste Rosenborg at de var med i kampen om avansement til finale i CL-kvaliken. Ingen av lagene var farlig frempå i starten av kampen, men etter 20 spilte minutter satt Atletico Madrid inn kampens første mål da spiller nummer 21 stanget ballen i mål fra kort hold.

Kampen bølget mye frem og tilbake uten av noen av lagene fikk de store sjansene til å sette ballen i mål- Rosenborgs keeper Rulyte stod stødig i Rosenborg-målet og avverget at Atletico doblet ledelsen før fulltid. Rosenborg gav ikke opp ønsket om avansement til finale i miniturneringen og kjempet til siste slutt. På overtid fikk Rosenborg frispark like utenfor Atleticos sekstenmeter og Sørum tok den kort til Dahl som la perfekt inn til innbytter Holum som stanget ballen i mål på overtid. Holums overtidsscoring sørget for ekstraomganger på Meadow park.

2x15 minutter stod for tur og det var Atletico Madrid som tok kontroll fra start i ekstraomgangene. I det 97. minutt er hjemmelaget nærme å ta ledelsen på nytt, men Rulyte var ute i full strekk og avverget scoring imot. Helt på tampen av første ekstraomgang sendte Andrine Tomter Rosenborg i ledelsen i det hun kjempet ballen over målstreken og scoret sitt første mål i Rosenborgdrakta. Det så lenge ut til å holde helt inn, men 2 minutter før andre ekstraomgang ble blåst av, utlignet Atletico Madrid til 2-2 og kampen skulle avgjøres med straffespark.

Rulyte ble den store helten og reddet to straffespark før Atletico Madrid blåste siste straffen høyt over mål. Rosenborg sikret med det avansement til finalen i miniturneringen. Finalen spilles lørdag kl.20:30 (norsk tid) og motstander er vinneren av Arsenal-Rangers som spilles onsdag kveld.

Atletico Madrid–Rosenborg (1–0) 2-2 (4-5 etter straffespark)