Tenåringene herjet med Lillestrøm

Marius Broholm åpnet showet før Sverre Nypan banket inn et nydelig hattrick da Rosenborg kjørte over Lillestrøm på Lerkendal.

Det var tid for et nytt forsøk på å gjennomføre runde 15 da Lillestrøm kom tilbake til Lerkendal, nøyaktig én måned etter at den forrige kampen ble avbrutt og utsatt. Rosenborg, for tiden Norges nest beste hjemmelag, tok i mot Lillestrøm som tok hadde gått på tre tap på rad.

Og Rosenborg tok tak i kampen umiddelbart og etablerte et press på Lillestrøm. Det første kvarteret hadde Rosenborg ballen nesten 70% av tiden og etter 18 minutter kom den fortjente scoringen. Marius Broholm kom seg løs i rommet foran Lillestrøms 16-meter og lot seg ikke be to ganger. 19-åringen dunket ballen ned i hjørnet fra 20 meter og Rosenborg var i føringen!

1-0: Marius Broholm dunket inn et langskudd etter 18 minutter!
1-0: Marius Broholm dunket inn et langskudd etter 18 minutter! (Foto: Ole Martin Wold / NTB)

Lillestrøm fikk hentet seg inn etter scoringen og Rosenborg slet en stund med å spille seg skikkelig ut. Det endte med et par farligheter, men Sander Tangvik var trygg på skuddene og reddet det som kom.

Da var det herlig og forløsende da Rosenborg vartet opp med et glansangrep på overtid før pause. Edvard Tagseth, høyreback for anledningen, ble spilt gjennom på høyresiden og la inn til Sverre Nypan som kom på et godt timet løp og bredsidet inn 2-0 fra fem meter!

Og Sverre Nypan var langt fra ferdig fra kvelden. Rosenborg fortsatte å dominere i andre omgang, men Lillestrøm klarte å holde unna de første 20 minuttene. Men så byttet RBK inn Emil Konradsen Ceide, som kun brukte ett minutt på å få seg en målgivende pasning. Det var Ole Sælnes som fant Ceide med en strøken pasning på venstresiden, og Ceide la raskt inn til Nypan som hadde kommet seg foran mål og sikkert satte inn 3-0!

Da Väänänen ble felt og fikk straffespark noen få minutter senere var det ingen tvil om hvem som skulle ta ansvar fra krittmerket: Sverre Nypan. 17-åringen var sikker og fullførte hattricket! Rosenborg vant 4-0!

2-0: Sverre doblet etter et nydelig RBK-angrep!
HATTRICK! Sverre Nypan kunne ta med seg matchballen hjem etter hattrick på Lerkendal! (Foto: Ole Martin Wold / NTB)

Rosenborg - Lillestrøm (2-0) 4-0