Tap i toppkampen

Avgjørende straffe i siste ordinære spilleminutt og tap for Rosenborg på Lerkendal.

Det var duket for toppkamp på Lerkendal når Rosenborg møtte Vålerenga. Før dagens oppgjør stod begge lag med 30 poeng på toppen av tabellen - kun målforskjellen som skilte lagene.

Bortelaget startet kampen best og skapte de største målsjansene i den første omgangen. Rosenborg kom på noen kontringer, uten å få avsluttet på mål. Dermed var det Vålerenga som trakk det lengste strået og gikk til pause med ledelsen 1-0 etter mål i det 43. spilleminutt. Vålerengas Olaug Tvedten spilte igjennom til Sævik som sto umarkert inne i feltet og plasserte den til sides for keeper.

Rosenborg spilte en bedre andre omgang, men bortelaget var nærme 2-0-ledelse 5 minutter etter pause. Rosenborg mistet ball midt inne på egen halvdel og Vålerenga stormer i angrep. Rulyte blir utspilt og det er like før en Vålerengaspiller får foten på den, men angrepet blir avblåst for offside.

I det 76. spilleminutt får hjemmelaget en stor sjanse. Berre kommer til innlegg på høyresiden og keeper er ute og bokser. Ballen havner rett i beina til Brønstad som får avsluttet, men ballen går til sides for mål.

Like etter utligner hjemmelaget. Hørte sender avgårde en lang ball i retning Berre på høyrekanten som spiller i støtte til Rogde. Perfekt innlegg fra Rogde som treffer Dorsin på hodet som setter den kontant i mål. Ti minutter igjen av ordinær tid og stillingen er 1-1.

Rosenborg presser på de siste ti minuttene, men er uheldige når de får straffe i mot i det 89. minutt. Vålerengas Tennebø blir felt inne i Rosenborgs sekstenmeter og dommer peker på straffemerket. Thorsnes setter ballen sikkert i mål bak Rulyte og Vålerenga kan juble for seier og 3 poeng på Lerkendal.

Rosenborg–Vålerenga (0–1) 1–2