Tangvik storspilte da RBK seiret i Sandefjord

Sander Tangvik var overalt og dro frem fem kruttsterke redninger da Rosenborg dro i land tre viktige poeng mot hjemmesterke Sandefjord!

Annonse:

Det var Rosenborg som kom best i gang og presset Sandefjord fra start. Men det var Sandefjord som kom til den første store sjansen etter ti minutter da Amin kom til skudd fra sju meter, men Tangvik gjorde en sterk redning!

RBK-presset med mange spillere og venstreback Yttergård Jenssen var fremme med to skudd på kort tid, men hadde ikke stilt inn siktet skikkelig og satte ikke keeper på prøve.

Sandefjord så ut til å beherske kunstgressdekket bedre før pause og spilte direkte. Spesielt kunne det blitt farlig med raske pasninger i bakrom, men RBKs stoppere var veldig våkne og fikk stoppet forsøkene med gode involveringer. 

Sander Tangvik måtte likevel ut i full strekk en gang til. Sigurdarson kom til heading fra 6-7 meter, men Rosenborg-keeperen gjorde en enorm redning og sørget for at Rosenborg slapp unna baklengs før pause!

Glimrende angrep vippet kampen RBKs vei

Også etter pause skulle hjemmesterke Sandefjord komme til store sjanser, men Sander Tangvik var virkelig i flytsonen. Etter knappe tre minutter fikk Markovic avslutte alene fra sju meter etter et innlegg fra høyre, men Tangvik parerte! Markovic skulle forsøke seg igjen etter 56 minutter, men Tangvik hadde kontroll i nærmeste hjørne! 

Etter en drøy time svarte også Rosenborg i andre enden av banen, og det gjennom et angrep av høy klasse. Det gikk hele veien på én berøring da Emil Konradsen Ceide spilte gjennom Sverre Nypan på venstresiden. Midtbanespilleren la ballen over på bakre hvor Marius Broholm på direkten la ut til Adrian Pereira som sendte avgårde en markkryper fra 16 meter. Ballen gikk via hælen til Tagseth og i mål! 0-1 på Jotun Arena!

Noen få minutter senere kom Sandefjord til sin aller største sjanse for kvelden. Hjemmelaget kontret på høyresiden og Dunsby la inn til Markovic som kom helt alene med Tangvik. Men Tangvik forflyttet seg lynraskt over og gjorde seg stor, hvorpå han reddet forsøket fra seks meter og tok like greit returen også!

Rosenborg fikk etter hvert stabilisert seg mer og slapp ikke Sandefjord til de store målsjansene mot slutten. RBK tok en skikkelig arbeidsseier og tre viktige bortepoeng!


Kampfakta:

Sandefjord - Rosenborg (0-0) 0-1
Eliteserien, kampdag 24
29.september 2024 kl. 19.15
Jotun Arena, Sandefjord
4701 tilskuere

Mål:
0-1 Edvard Tagseth 63'

Rosenborg (4-3-3):

Asset 1 Asset 2
1
Tangvik


19
Pereira
38
M. Ceide
21
Nemcík
23
Yttergård Jenssen
Substituted out 75'


5
Zeidan
Substituted out 56'
20
Tagseth
Goal 62'
41
Nypan


39
Broholm
18
Holm
35
E. Ceide
Substituted out 75'
Innbyttere
12
Sandberg
25
Andersson
33
Dahl
2
Reitan
Substituted in 75'
55
Sandrød
51
Holmen
10
Selnæs
Substituted in 56'
44
Holte
45
Reitan-Sunde
Substituted in 75'
Innbyttere
  • 12
    Sandberg
  • 25
    Andersson
  • 33
    Dahl
  • 2
    Reitan
    Substituted in 75'
  • 55
    Sandrød
  • 51
    Holmen
  • 10
    Selnæs
    Substituted in 56'
  • 44
    Holte
  • 45
    Reitan-Sunde
    Substituted in 75'

Annonse fra Eliteserien: