Tagseth sendte Lerkendal til himmels!

Rosenborg snudde kampen og vant på deiligste vis da Edvard Tagseth dukket opp på overtid og headet inn seiersmålet mot erkerival Molde!

Mange hundre supportere i alle aldre masjerte sammen til Lerkendal og fylte stadion til randen da Rosenborg tok i mot Molde til årets rivaloppgjør. Rosenborg var inne i en god trend med tre seiere på rad, mens Molde kom fra et tap mot Elfsborg i Europa-playoff i midtuka.

Det var imidertid Molde som skulle komme best i gang og fikk seg en scoring allerede etter fem minutter. På gjestenes første og eneste sjanse i første omgang sendte Ola Brynhildsen en markkryper fra 16 meter ned i hjørnet og Molde var i ledelsen.

RBK-dominans mellom 16-metrene

Rosenborg tok fullstendig over etter scoringen i jakten på utligningen og hadde ballen 72% av tiden resten av kampen. Rosenborg skapte 2-3 store målsjanser før pause, men kom enten akkurat for sent til å avslutte fra kloss hold, eller så ble skuddene blokkert av Moldes forsvarsspillere. Spesielt farlig var RBK på høyresiden hvor trioen Pereira, Tagseth og Broholm fant de farlige rommene og kom til skudd og innlegg, men 21 426 på Lerkendal fikk ikke sett det gode angrepsspillet omsatt til scoring før pause.

Presset mot Molde-forsvaret fortsatte i andre omgang, og nå satt det også foran mål. Rosenborg gjorde et smart dødballtrekk fire minutter ut i omgangen hvor ballen ble spilt ut til innbytter Emil Konradsen Ceide som fant Adrian Pereira i boksen. Pereira var veldig presis da han satte ballen ned i hjørnet til et enormt jubelbrøl fra RBKs mest trofaste som fylte hele øst-tribunen bak målet!

Intens avslutning

Drevet frem av et enormt leven fra østtribunen og over 21 000 supportere beholdt Rosenborg en stor energi i spillet og kriget for hver ball, og Molde fikk aldri tatt noe initiativ i kampen.

Og på overtid, etter totalt 16 avslutninger fra Rosenborg, kom endelig scoringen som sendte Lerkendal til himmels. Ole Selnæs la inn til Ole Sæter som måtte rygge et par steg ved bakerste stolpe, men likevel klarte å heade ballen inn foran mål. Der var Edvard Tagseth og headet inn seiersmålet fra fem meter! Rosenborg vant 2-1, den fjerde seieren på rad!

Rosenborg kunne feire for tre poeng mot rivalene Molde.
Rosenborg kunne feire for tre poeng mot rivalene Molde. (Foto: Ole Martin Wold / NTB)