Solid seier i Oslo

Ine Berre scoret sitt første mål for Rosenborg og en solid seier mot Røa i siste kamp før ferien.

Rosenborg var revansjelystne etter flere kamper på rad uten seier i det de inntok Røa kunstgress for vårsesongens siste toppseriekamp. Sist lagene møttes vant Rosenborg 1–0 på hjemmebane etter en sen scoring av Hørte i 89. minutt.

Rosenborg fikk en god start på kampen og allerede etter tre minutter spilt havnet ballen i Røa-målet. Dorsin la igjen ballen til Nautnes som skjøt rett i krysset og bortelaget gikk opp i en tidlig ledelse i Oslo. Ti minutter senere dobler Berre ledelsen. Et fint Rosenborg-angrep som starter med Brønstad som fører ball opp i banen før hun spiller en nydelig pasning til Nautnes på venstrekanten. Nautnes får lagt inn til Dorsin som flikker ballen videre til Berre på bakerste stolpe som scorer sitt første mål i Rosenborg-drakten.

På overtid i første omgang får Røa sin hittil største mulighet, men en dårlig berøring gjør at stillingen var 0-2 til bortelaget når lagene gikk til pause på Røa kunstgress.

Hjemmelaget trengte minst to mål i andre omgang for å få med seg poeng i dagens kamp, men det var Rosenborg som fortsatte å score etter hvilen. Først er det dårlig kommunikasjon mellom Røa-keeper og forsvaret som gjør at Dorsin ender opp alene med ballen som hun pirker i mål. Det var Dorsin sin femte scoring i toppserien så langt denne sesongen og er med det Rosenborgs toppscorer. Knappe fem minutter senere øker Andreassen til 0–4 i det hun setter en retur i nettet bak Røa-keeperen.

Røa var mer med i spillet i andre omgang og ga seg aldri. Mot slutten av kampen fikk de et trøstemål i det Nyhagen setter inn en redusering ved første stolpe i det 87. spilleminutt. Kampen endte 1-4 til Rosenborg og laget tok en etterlengtet seier før ferien.

Røa–Rosenborg (0–2) 1–4