Rosenborg med sanksjoner overfor supportere 

Rosenborg sanksjonerer supportere som var involvert i den avbrutte kampen mot Lillestrøm.

Annonse:

Etter sabotasje fra deler av supportergrupperingene, ble eliteseriekampen mellom Rosenborg og Lillestrøm avbrutt den 21. juli. Dette er første gang i norsk eliteserie at en kamp ikke lar seg gjennomføre på grunn av aksjoner fra enkeltsupportere. Klubben ser på hendelsen som unik og at det kreves sanksjon. 

- Dette er en historisk hendelse i norsk fotball, og det påvirker klubbens valg av sanksjonsform. Protesten var ikke rettet mot klubben, men det er ingen tvil om at det er Rosenborg som sitter igjen med konsekvensene, sier Tore Berdal, daglig leder i klubben. 

- Sabotasjeaksjonen har rammet uskyldige supportere, klubben og omdømmet vårt. Handlingene som førte til at kampen måtte stoppes, må derfor sanksjoneres, utdyper Berdal 

Klubben har hele veien vært tydelig på at de som har vært ansvarlige for at kampen ble stoppet skal straffes. Den siste tiden har klubben innhentet informasjon fra ulike kilder for å få klarhet i hvem som var aktive i sabotasjen, hvordan aksjonen kunne gjennomføres og hvordan klubben kan forbedre sikkerheten fremover.

Beslutningsgrunnlaget viser at enkeltsupportere på Øvre Øst (en del av Lerkendal stadion), var svært aktive i form av å smugle inn tennisballer, fordele på tribunen og organisere kasting. 

- Sanksjonen vi har valgt handler først og fremst om å ansvarlig gjøre de som har utført aksjonene, men også at det skal være forebyggende for gjentagelser. Vi tror dette vil konstruktivt bidra til å bygge fellesskap, se fremover og styrke Rosenborg som klubb, sier Berdal. 

Rosenborg har tildelt følgende straff til supportere som var en del av sabotasjeaksjonen: 

  • Alle enkeltsupportere som bidro til sabotasjeaksjonen 21. juli, skal bidra til at klubbens unike lokaler, Brakka, pusses opp. 

  • Oppdraget omfatter nedskraping, vasking og maling av Brakka. En jobb som er kostnadsberegnet til om lag 400.000 kroner. 

  • Straffen skal gjennomføres innen 1. oktober 2024. Hvis oppdraget ikke er ferdigstilt innen fristen, stenges Øvre Øst for supportere i 5 kamper. Dette vil være gjeldende fra 1. oktober 2024. 

  • Supportergrupperingene skal i sin helhet dekke boten fra NFF. 

Kjernen støtter opp om sanksjonene 

Disse sanksjonene støttes også av Rosenborgs organiserte supportergruppe, Kjernen. For klubben har det vært viktig å ha god dialog med Kjernens ledelse, som tidlig var ute og tok avstand fra enkelsupporternes aksjon. 

- Kjernen ønsker at Lerkendal skal være en arena for fotballglede for store og små, og ikke sabotasje av fotballkamper. Vi støtter derfor opp om klubbens valg av sanksjoner. Vi er enig med klubbens ledelse om at vi i tiden framover skal forebygge slike hendelser, slik at alle trygt kan reise både fra Leka og Oppdal, uten å måtte risikere at kamper avlyses, sier leder i Kjernen, Bjørn Skar. 

Annonse fra Eliteserien: