Rosenborg jobber aktivt for avvikling av VAR

Styret i Rosenborg Ballklub mener det må voteres over VAR i et eiermøte i NTF.

Annonse:

Debatten om VAR er intensiv og med sterke følelser hos mange fotballinteresserte. Både de som er for VAR, og de som er mot, engasjerer seg. Som klubb har vi et årsmøtevedtak fra 2024, som sier at klubben skal jobbe aktivt for at VAR ikke skal anvendes på norske fotballbaner.

- Vårt årsmøtevedtak er krystallklart; vi skal jobbe for at VAR ikke skal anvendes på norske fotballbaner. Det ligger til grunn, sier styreleder Cecilie Gotaas Johnsen.

- Rosenborg støtter Vålerengas syn om at det må voteres over VAR i et eiermøte i NTF. Vi forventer også at eiermøtes innstilling for videreføring eller avvikling av VAR, vil være forbundsstyrets innstilling før saken besluttes på fotballtinget 2025, sier Gotaas Johnsen.

Frustrasjonen har vært stor

Som klubb har vi forståelse for at det hos mange supportere har vært en frustrasjon både knyttet til hvordan VAR ble innført, og hvordan prosessen har vært i etterkant av innføringen. Dette har vært en frustrasjon som Rosenborg har delt, og vi har framført denne kritikken i tydelige ordelag overfor Norges Fotballforbund (NFF) og til Norsk Toppfotball (NTF).

Målet er at når et endelig vedtak er fattet av Forbundstinget skal alle parter i debatten oppleve at det har vært en grundig demokratisk prosess.

Veien videre for avvikling av VAR

- Rosenborg kommer, i samarbeid med andre klubber, til å jobbe hardt for å sikre flertall for å fjerne VAR. Vi mener også at dette er en beslutning som skal fattes av Eliteserielagene alene. Blir det flertall blant Eliteserielagene for å fjerne VAR forventer vi at det blir Forbundsstyrets innstilling på tinget, sier Gotaas Johnsen.  

På veien fram dit forventer Gotaas Johnsen at aksjonene avblåses.

- Vi kommer ikke til å akseptere nye aksjoner som hindrer avvikling av kampene fremover, sier hun.  

Styret kommer til å holde medlemmene orientert om utviklingen i prosessen frem mot eiermøtet i NTF og Fotballtinget.

Annonse fra Eliteserien: