Rosenborg gir 150 000 kroner til Redd Barna

Rosenborg gir Redd Barna 150 000 kroner øremerket arbeidet de gjør i Gaza.

Annonse:
Regionleder i Redd Barna, Ann Marit Longva, tok imot sjekken på Lerkendal søndag. 
Regionleder i Redd Barna, Ann Marit Longva, tok imot sjekken på Lerkendal søndag. 

For tredje året på rad arrangerte vi Nils Arne-kampen i årets første serierunde. 10 kroner fra hver solgte billett skal gå til et veldedig formål og i år bestemte vi oss for å inngå et samarbeid med Redd Barna og deres arbeid i Gaza. 

Billettinntekter og Spleisen vi opprettet ga til sammen 150 000 kroner som går til Redd Barna og dette viktige arbeidet. Pengene ble delt ut i pausen mellom Rosenborg og Kristiansund i helga. 

- Det er rørende å se hvordan RBK engasjerer seg i arbeidet for barn, også utenfor Norges og fotballens grenser. I Gaza er barns hverdag preget av krig, sult og utrygghet. I denne ufattelig tragiske situasjonen er hjelpen fra Redd Barna og andre organisasjoner helt avgjørende, sier utenlandssjef Nora Ingdal. 

Redd Barna har jobbet døgnet rundt for å få inn livreddende hjelp, som vann, mat og medisinsk utstyr. På grunn av den voldsomme krigføringen inne på Gazastripen, har det vært svært vanskelig å nå alle som desperat trenger humanitær bistand, men Redd Barna har greid å gi hjelp til over 100 000 barn siden krigen brøt ut. 

- Med deres støtte vil vi kunne bygge trygge lekeområder for barn. Dette vil gi barn en følelse av normalitet og er med å bearbeide deres forferdelige opplevelser. Vi vil også kunne bistå med babypakker så flere nyfødte overlever, livsnødvendige pakker med vann og næring, og skolestartpakke til barn som har mistet skolegang, fortsetter hun. 

"Støtten og engasjementet fra RBK bidrar direkte til vårt arbeid i Gaza. Vi er utrolig takknemlige for at dere vier denne saken oppmerksomhet i deres flater og ut i deres nettverk. Alle barn har rett til å overleve og være trygge, uansett hvor de bor. Det jobber vi i Redd Barna for hver eneste dag, og det er dere i RBK med på."

Annonse fra Eliteserien: