RBK senket Viking på Lerkendal!

Rosenborg fortsatte den solide hjemmetrenden med en sterk seier mot serietoer Viking! To scoringer før pause fulgt opp av godt duellspill og klokt forsvarspill mot slutten endte med tre nye hjemmepoeng!

Serietoer Viking var gjester på Lerkendal i den 19.serierunden, og skulle spille om poeng mot et Rosenborg som har hatt en god poengfangst på hjemmebane tross en høyst middels tabellposisjon. Det forsmedelige tapet mot KFUM på 16.mai var siste hjemmetap, og etter det har Rosenborg tatt 10 av 12 mulige poeng på eget gress.

Siden forrige hjemmekamp hadde Alfred Johansson også fått tre nye spillere i troppen. Den danske midtstopperen Luka Racic og svensk-palestineren Moustafa Zeidan kom begge til Rosenborg 13.august, mens Emil Konradsen Ceide returnerte til Trondheim på lån tre dager senere.

Rosenborg etablerte et lite press på Viking ut fra startblokkene og kom til den første store sjansen etter åtte minutter da Selnæs på glitrende vis fant Yttergård Jenssen på venstresiden. Det påfølgende innlegget var perfekt, men Holms heading fra kloss hold gikk like over. Bare minuttet senere måtte Sander Tangvik dra frem en sterk reaksjonsredning i andre enden av banen, men reddet Vikings eneste avslutning på mål før pause.

Verken Adam Andersson eller Erlend Dahl Reitan rakk kampen og dermed måtte Pereira vikariere på høyrebacken, en løsning som fungerte veldig bra. Pereira var stadig et uromoment med sine offensive løp og etter en drøy halvtime tok han saken i egne hender. Han driblet seg forbi hele fire Viking-spillere før han satte ballen i korthjørnet! 2-0 til Rosenborg, som også ble pauseresultatet etter en solid førsteomgang.

Kamp hele veien ut

Viking gjorde hele tre bytter i pausen, men fikk ikke umiddelbar effekt mot et hardtarbeidende Rosenborg som hadde mye energi. Etter 67 minutter kom Moustafa Zeidan inn til sin debut for Rosenborg, og med seg hadde han Emil Konradsen Ceide og Sverre Nypan.

Viking fikk tidvis et lite press på Rosenborg som måtte kjempe i mange dueller. Men RBK fikk flyttet duellene og spillet ut på midtbanen. Gjestene skulle uansett skape spenning med drøye ti minutter igjen. Sander Svendsen så muligheten fra 20 meter og klinket ballen i mål. Dermed ble det en nervepirrende avslutning på kampen.

Også midtstopper Luka Racic kom inn på slutten, og med sin robuste fysikk bidro han til å stenge butikken. Kun én gang kom Viking gjennom, men da sto Sander Tangvik som en vegg og reddet forsøket fra Svendsen. Dommer Eskås la til hele sju minutter, men RBK klarte å låse av og kjempet seg gjennom minutt for minutt til Øvre Øst og Lerkendal endelig kunne juble for de tre poengene mot serietoeren Viking.

Rosenborg - Viking (2-0) 2-1