Racic klar for Rosenborg

Den danske midtstopperen Luka Racic har skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut 2025-sesongen.

Annonse:

25-åringen kom til Trondheim mandag kveld og gjennomførte medisinske tester tirsdag formiddag før kontrakten med Rosenborg ble underskrevet.

- Det første inntrykket man får av Rosenborg, er at det er en stor klubb. Det er mye historie i veggene og man blir inspirert av alle troféene. Det var det første jeg la merke til, sier Rosenborgs nyeste tilskudd på midtstopperplass.

- En leder på og utenfor banen

Dansken er flasket opp i ungdomsavdelingen til FC København og er dermed godt kjent med fotballen Alfred Johansson og Rosenborg ønsker å spille.

- Spillestilen passer meg veldig godt og det var en av grunnene til at det var enkelt å si ja til Rosenborg, fordi min måte å spille fotball på passer med måten det spilles på her. Jeg har det i ryggraden, sier Racic.

Rosenborg-treneren Alfred Johansson beskriver lagets nye midtstopper som en spiller med mange fine kvaliteter.

- Han er en atletisk, fysisk stopper. Det er en dyktig forsvarsspiller med styrker i duellspill og kan forsvare store områder. Han har lederegenskaper og er god på å kommunisere og coache backlinjen. Offensivt er han god på å ta med seg ballen framover, sier Johansson og fortsetter:

- Han har en personlighet vi liker veldig godt. Lederskapet ligger naturlig for ham og han kommer til å være et godt tilskudd for oss også i garderoben, sier Rosenborg-treneren.

Ivrer etter å komme i gang

I tillegg til FC Københavns ungdomsavdeling, har Racic blant annet kamper på nivå to i engelsk fotball for Brentford, før han har vært innom både dansk, kroatisk og gresk klubbfotball de siste årene. Sist i toppligaklubben Volos frem til kontrakten hans gikk ut i sommer.

- Luka var kontraktsløs og da så vi en mulighet. Vi har fulgt Luka en stund og hadde en bra mulighet til å signere ham nå, så vi henter ham på en kontrakt på halvannet år i første omgang, sier sportslig leder Micke Dorsin.

Racic er spilleklar allerede nå og har sin første trening med laget onsdag formiddag. 

- Jeg gleder meg bare til å komme i gang og er nesten irritert over at jeg må vente til i morgen. Jeg gleder meg virkelig til å komme i gang, sier Rosenborgs nye nummer fire.

Annonse fra Eliteserien: