Poengløse hjem fra Grorud

To raske scoringer etter pause senket Rosenborg på bortebane.

Rosenborg var på plass på Grorud idrettspark og klare for toppseriens runde 21 mot Kolbotn. Trønderne gjorde to endringer i startoppstillingen hvor Siri Ervik og Ine Berre erstattet Rulyte i mål og Sødahl på venstrekanten.

Bortelaget sparket i gang den første omgangen på Grorud og Nautnes var småfarlig allerede fra start. To ganger på rad tidlig i omgangen mottok hun ball på venstrekanten og kom til innleggsposisjon, men ballen ble blokkert utover dødlinja.  Rosenborg fortsatte å prøve å angripe på venstresiden og etter nesten ti minutter spilt sender Marcussen et innlegg i retning Berre som er plassert midt foran mål, men får ikke den beste avslutningen og Kolbotns keeper redder enkelt.

Rosenborg hadde god kontroll på ball i starten av omgangen, men Kolbotn presset høyt og kom til en stor mulighet etter knappe kvarteret spilt. Kolbotns Preus var nærme scoring det hun prøver å plassere ballen over keeper, men Ervik fikk en hånd på ballen og reddet. Kort tid etter var det Rosenborg som på nytt var farlig foran mål i det Rogde tok seg helt frem til dødlinja og fikk lagt inn til Nautnes. Rosenborgs nummer 9 fikk ikke det beste treffet på ballen og Kolbotn fikk klarert ballen unna.

Etter en jevnspilt første omgang hvor ingen av lagene klarte å sette ballen i mål stod det 0-0 til pause.

Hjemmelaget fikk en pangstart på andre omgang i det de vant ball midt på Rosenborgs banehalvdel. De stormet fremover og Preus avsluttet rett i krysset i det hun sendte Kolbotn opp i ledelsen 1-0 i det 46. spilleminutt. Ti minutter senere mistet hjemmelaget ballen på midtbanen og Kolbotn kontret og satte inn kampens andre scoring i det 56. minuttet.

Like før 60 minutter var spilt straffet Nautnes keeper Panengstuen hardt når hun stod langt ute. Nautnes snappet opp en svak pasning og satt inn reduseringen 30 minutter før full tid. Bortelaget hadde mye ball og kjempet iherdig for å score flere mål på tampen av kampen, men Kolbotn trakk det lengste strået og stakk av med alle tre poengene i dagens kamp på Grorud.

Kolbotn–Rosenborg (0–0) 2–0