Poengløse hjem fra Ekeberg

Rosenborg måtte se poengene bli igjen i Oslo etter en dramatisk kamp på KFUM Arena.

Annonse:

Rammen var flott da Rosenborg for aller første gang dro til Ekeberg og et utsolgt KFUM Arena. Utgangspunktet for RBK var å forsøke å slå tilbake etter 16.mai-oppgjøret som endte med et forsmedelig 1-3-tap for RBK på Lerkendal, men slik skulle de imidlertid ikke gå. I stedet skulle det bli en kamp med mange tøffe dueller og flere dramatiske situasjoner. 

Og det startet allerede etter to minutter. RBK-supporterne fylte kortsiden og fikk se Ole Sæter sette ballen i mål, men målet ble ikke godkjent. Sæter var først på ballen, men traff en utrusende keeper etterpå, og keeper fikk frispark til store protester. 

KFUM spilte enkelt og direkte, men Rosenborg hadde veldig god kontroll på vertene i første omgang. RBK-forsvaret var forberedt både på lange innkast og tidlige langpasninger i bakrommet, men selv skortet det litt på det etablerte angrepsspillet, spesielt i første del av omgangen. Jayden Nelson var imidlertid aktivt involvert og det ble ofte farligere da RBK fikk satt han opp i løpsdueller på sidene, men det manglet litt på samspillet foran mål og sluttproduktet uteble for Rosenborg som skapte få store målsjanser.

Mot slutten av omgangen hadde Rosenborg ballen nesten hele tiden, og forsøkte tålmodig å finne en vei gjennom KFUM-forsvaret. Det store trykket med KFUM-målet uteble, men Rosenborg fikk en god frisparkmulighet fra 16,5 meter like før hvilen og Sverre Nypan testet keeper med en frekk variant langs bakken. Men Ødegaard i KFUM-buret fikk akkurat hansken på ballen med en sterk redning. Målløst til pause i Oslo.

Tøff start på andre omgang

Rosenborg skulle få en trå start på andre omgang og allerede etter fem minutter ble Njie spilt alene gjennom sentralt og Tangvik måtte ruse ut og gjøre et forsøk på å stoppe angriperen. Det endte med et straffespark som Johannes Nunez satte i mål. 

KFUM styrte mot årets første hjemmeseier, men det skulle bli mer dramatikk. Med en time igjen av kampen ble Aleesami sendt av banen med sitt andre gule kort, og resten av kampen skulle Rosenborg presse på mot KFUM-målet. 

Rosenborg sendte opp ball etter ball i KFUM-feltet, men hjemmelaget gjorde noen smarte trekk og satte blant annet ned store, sterke Njie som ekstra midtstopper og spissen ryddet unna gang på gang. RBK ble mer og mer frustrert etter som kampen gikk over i tillagt tid, for det var KFUM som vant duellene i boksen gang på gang - hele veien til det siste fløytestøtet. Dermed måtte Rosenborg igjen dra poengløse hjem fra fremmed gress, det sjette tapet av ni bortekamper så langt i år. 

Kampfakta:

KFUM Oslo - Rosenborg (0-0) 1-0
Eliteserien, kampdag 18
11. august 2024 kl. 17.00
KFUM Arena, Oslo

Mål:
1-0 Johannes Nunez (straffespark) 50'

Rosenborg (4-3-3):

Asset 1 Asset 2
1
Tangvik


25
Andersson
Substituted out 60'
38
Ceide
21
Nemcík
19
Pereira
Substituted out 66'


20
Tagseth
10
Selnæs
41
Nypan
Substituted out 55'


39
Broholm
9
Sæter
Substituted out 66'
11
Nelson
Substituted out 55'
Innbyttere
12
Sandberg
33
Dahl
Substituted in 66'
52
Sæveraas
48
Sønstebø
8
Børkeeiet
6
Väänänen
Substituted in 55'
18
Holm
Substituted in 55'
44
Holte
Substituted in 66'
45
Reitan-Sunde
Substituted in 60'
Innbyttere
  • 12
    Sandberg
  • 33
    Dahl
    Substituted in 66'
  • 52
    Sæveraas
  • 48
    Sønstebø
  • 8
    Børkeeiet
  • 6
    Väänänen
    Substituted in 55'
  • 18
    Holm
    Substituted in 55'
  • 44
    Holte
    Substituted in 66'
  • 45
    Reitan-Sunde
    Substituted in 60'

Annonse fra Eliteserien: