Nypan tok hovedrollen i viktig hjemmeseier

Sverre Nypan med mål og målgivende da han og kaptein Henriksen satte de avgjørende scoringene mot Odd.

Etter en periode med lite poeng var det viktig for Rosenborg å stå hele kamper og ta trepoengere igjen, og hjemme mot Odd var en god anledning.

Nypan-show før pause

Etter en jevn åpning tok Rosenborg mer og mer over utover i første omgang, og Sverre Nypan var blant RBKs rappe spillere som begynte å finne rommene rundt 16-meteren. Da han fikk muligheten etter 26 minutter, var han ikke vondt å be. Den unge midtbanespilleren dro seg inn i 16-meteren og dunket ballen forbi André Hansen og det sto 1–0!

Nypan skulle være involvert også da RBK doblet ledelsen noen minutter før pause. RBK fikk frispark helt ute ved sidelinjen, og Nypan slo ballen presist på bakre stolpe hvor Markus Henriksen hadde løpt seg fri og rolig satte ballen via Hansen og i mål fra spiss vinkel! 2–0 til pause!

Odd skapte spenning

Rosenborg så ut til å ha god kontroll på ledelsen, men ble trykket litt de siste 20 minuttene. RBK forsøkte å kontrollere, men mistet litt for ofte ballen på vei fremover, noe som gjorde at Odd fikk muligheter. Det utnyttet Mikael Ingebrigtsen som smalt til med en markkryper fra 20 meter, og ballen fant veien helt ned i hjørnet til 2-1 med knappe ti minutter igjen.

De siste ni pluss sju tilleggsminutter ble en ren fotballkrig med to slitne lag som klinket til i hver duell. Den som la mest igjen på banen ville stå igjen med poeng, og denne gang var det Rosenborg som var raskest og sterkest i de avgjørende situasjonene. Dermed holdt 2-1 seg hele veien ut kampen og Rosenborg tok fortjent alle tre poengene!

Rosenborg – Odd (2–0) 2–1