Noah Holm matchvinner i viktig hjemmeseier

Rosenborg løftet seg etter pause og presset inn en fortjent seier mot Tromsø!

Annonse:

Rosenborg og Tromsø møttes til dyst på et sommervarmt Lerkendal. I det 74. oppgjøret mellom lagene var en kamp for å karre seg oppover på tabellen, hvor begge lagene hadde 18 poeng og lå på nedre del av tabellen før kampstart. Statistisk sett hadde Rosenborg en enorm fordel på Tromsø, for i de 36 kampene mellom lagene på Lerkendal har Rosenborg vunnet 23 og Tromsø bare fire. Rosenborg hadde ikke tapt poeng på Lerkendal for Tromsø siden 2017, noe som heller ikke skulle skje denne august-kvelden.

Den første omgangen hadde et lavt tempo fra begge lag. Rosenborg styrte, men Tromsø lå lavt og hadde kontroll bakover. Kun én sjanse ble produsert, og den kom halvvegs i omgangen da et innlegg fra høyre ble klarert like foran beina på Sunde fem meter fra mål.

Rosenborg våknet etter pausepraten

Etter pause kom Rosenborg ut med en helt annen intensitet og brukte knappe to minutter på å fyre løs det første skuddet. Det var Marius Broholm som skar innover og prøvde seg på lengste hjørne, men keeper fikk bokset unna!

Ulrik Yttergård Jenssen viste frem venstreslegga noen minutter senere, og langskuddet smalt i tverrliggeren bak keeper. Like etter skulle Broholm igjen sette keeper på prøve, men igjen fikk Tromsøs bakerste mann akkurat slått ballen unna. 

Men så kom endelig den fortjente scoringen. Ole Selnæs la hardt inn foran mål og Tromsø fikk ikke klarert. Da var Noah Holm våken og banket den løse ballen kontant i mål! Rosenborg i føringen etter 64 minutter!

Tromsø hadde et par sjanser til å hente inn ledelsen, men Sander Tangvik var på plass. RBK-keeperen reddet gjestenes farlige forsøk fra Tobias Guddal etter 75 minutter. I det neste angrepet kom det en stor sjanse i andre enden av banen. Noah Holm fant Broholm foran mål, men kantspillerens skudd ble reddet av keeper!

På overtid fikk Tromsø presset Rosenborg litt, men Rosenborg fikk ryddet unna helt frem til dommeren blåste av drøyt fire minutter inn i overtiden. Dermed tok Rosenborg sin andre hjemmeseier på rad og sikret tre viktige poeng!

Kampfakta:

Rosenborg - Tromsø (0-0) 1-0
Eliteserien, kampdag 17
søn 4. august 2024 kl. 19:15
Lerkendal Stadion
11 602 tilskuere

Rosenborg (4-3-3):

Asset 1 Asset 2
1
Tangvik


2
Reitan
38
Ceide
21
Nemcík
23
Yttergård Jenssen
Substituted out 58'


20
Tagseth
Substituted out 58'
10
Selnæs
41
Nypan


39
Broholm
Substituted out 85'
9
Sæter
Substituted out 71'
45
Reitan-Sunde
Substituted out 58'
Innbyttere
12
Sandberg
25
Andersson
19
Pereira
Substituted in 58'
8
Børkeeiet
6
Väänänen
Substituted in 71'
14
Frederiksen
Substituted in 85'
18
Holm
Substituted in 58'
Goal '
44
Holte
11
Nelson
Substituted in 58'
Innbyttere
  • 12
    Sandberg
  • 25
    Andersson
  • 19
    Pereira
    Substituted in 58'
  • 8
    Børkeeiet
  • 6
    Väänänen
    Substituted in 71'
  • 14
    Frederiksen
    Substituted in 85'
  • 18
    Holm
    Substituted in 58'
    Goal '
  • 44
    Holte
  • 11
    Nelson
    Substituted in 58'

Annonse fra Eliteserien: