Lyn ble for sterke

Lyn sine to scoringer senket Rosenborg på hjemmebane.

Toppserien var endelig tilbake på Koteng Arena i det Rosenborg tok imot Lyn i regnværet. Det var knapt gått en måned siden sist Lyn var på besøk og tok med seg alle poengene hjem til Østlandet. Et revansjelystent Rosenborg stilte med samme startellever som i cupkampen mot Røa forrige helg og Lyn stilte i rosa drakter i anledning rosa sløyfe-aksjonen som markeres i Oktober.

Rosenborg sparket i gang kampen på Koteng Arena og allerede tidlig i kampen fikk de flere cornere uten at det blir noen store sjanser. Første omgangen var jevnspilt på Koteng Arena, men det var Lyn som hadde de største mulighetene til å sette ballen i mål. Etter en halvspilt første omgang smeller Lyns Birkelund ballen i metallet etter en avslutning fra spiss vinkel.

Etter 40 spilte minutter ble Rosenborgs nr.9 Emilie Nautnes tildelt et gult kort i det hun uttrykte frustrasjon over dommerens avgjørelse. Et minutt før pause var det gjestene som gikk opp ledelsen da Rosenborg ikke fikk klarert ballen unna skikkelig og Lyns Joshualyn Reeves får avslutte like utenfor boksen.

Knapt femten minutter var spilt etter pausen i det Lyn økte ledelsen til 2-0 på Koteng Arena. Joshualyn Reeves ble tomålsscorer for bortelaget. Rosenborg gjorde flere bytter i andre omgang og kjempet på for å redusere ledelsen til Lyn, men lykkes ikke og måtte gå målløse av banen. Det stemte ikke for hjemmelaget i dagens kamp og for andre gang i høst var det Lyn som reiste hjem fra Koteng Arena med alle tre poengene i sekken.

Rosenborg – Lyn (0–1) 0-2