Knepent tap mot Arsenal

Etter bragden mot Atletico Madrid sa det stopp i gruppefinalen mot Arsenal lørdag kveld.

Annonse:

Rosenborg vant onsdagens semifinale mot Atletico Madrid og tok seg videre til gruppefinalen i Champions League-kvaliken. I finalen var Arsenal motstander på et fullsatt Meadow Park og hjemmelaget var store forhåndsfavoritter i det lagene entret gressmatta.

Rosenborg hadde gjort to endringer i startoppstillingen siden sist kamp i det Hanna Dahl erstattet Brønstad på venstreback og Holum kom inn på topp. Hjemmelaget gikk rett i angrep i det kampen ble blåst i gang og Arsenal tok tidlig kontroll på kampen. Rosenborg lå kompakt i forsvar, men klarte ikke å avverge mål imot i det 19 spilleminutt da Arsenals norske spiller, Frida Maanum, scoret fra kort hold og sendte hjemmelaget opp i en 1-0-ledelse.

Etter pausepraten var Rosenborg klare for å kjempe for en utligning, men Arsenal fortsatte å ha kontroll på spillet og Magnúsdóttir pådro seg et gult kort tidlig i omgangen i det hun felte Arsenals spiller som var på vei igjennom. Rosenborg fortsatte å kjempe og spilte seg etterhvert mer inn i kampen. Ti minutter ut i andre omgang kjempet Marcussen seg fri på midtbanen og spilte opp Holum som vippet ballen over keeper og i mål, men blir avblåst for offside.

Rosenborg hadde en god periode hvor både Dahl og Marcussen får avsluttet, men ballen gikk over mål ved begge anledninger. De siste 20 minuttene er det Arsenal som er nærmest scoring nummer to da de blant annet treffer tverrligger to ganger på rad, men Rosenborglaget stod stødig og forsvarte seg godt slik at pauseresultatet stod til kampens slutt.

 

Kampfakta:

Arsenal–Rosenborg (1–0) 1–0
Meadow Park
Lørdag 7.september 2024 kl. 20.30

Mål:
1–0 Frida Maanum 19'

Rosenborg (4-3-3):

Asset 1 Asset 2
1
Rulyte


7
Rogde
14
Harviken
25
Tomter
20
Dahl


6
Sørum
27
Magnúsdóttir
15
Marcussen
Substituted out 83'


16
Berre
19
Holum
Substituted out 67'
9
Nautnes
Innbyttere
24
Ervik
21
Sneve
4
Aunehaugen
2
Leine
18
Brønstad
31
Buberg
23
Sødahl
Substituted in 83'
8
Birkelund
11
Dorsin
Substituted in 67'
Innbyttere
  • 24
    Ervik
  • 21
    Sneve
  • 4
    Aunehaugen
  • 2
    Leine
  • 18
    Brønstad
  • 31
    Buberg
  • 23
    Sødahl
    Substituted in 83'
  • 8
    Birkelund
  • 11
    Dorsin
    Substituted in 67'

Rugile Rulyte

Matilde Rogde
Mathilde Harviken
Andrine Tomter
Hanna Dahl

Elin Sørum
Selma Magnúsdóttir 
Beate Marcussen

Ine Berre
Rebecka Holum
Emilie Nautnes

Annonse fra Eliteserien: