Knepent tap for opprykksjagende Rana

Rosenborg 2 kjempet tappert borte mot Rana, men måtte se seg slått.

Vertene Rana kjemper om opprykk til PostNord-ligaen, mens RBK 2 ligger midt på tabellen. Forskjellen viste seg utover i kampen, men et ungt RBK 2 ble ikke utspilt.

Første skremmeskudd kom etter noen sekunder da et Rana-innkast endte i et skudd som RBK 2's keeper fikk tatt med en benparade.

I den andre enden kom RBK 2 til gode skuddmuligheter, først fra Sigurd Sæveraas, deretter var Cheng Gao nære i det 14. minutt.

Rana tok ledelsen 1–0 da det glapp på en corner etter et kvarters spill.

Vertene burde doblet ledelsen da de traff stolpen i det 35. minutt. I perioden før dette, skapte Rana flere farlige muligheter.

Lagene gikk inn til pause med stillingen 1–0.

Andre omgang var få minutter gammel, da Rosenborgs nummer ti Magnus Moen dro seg fri i 16-meteren. Han fikk skutt, men keeper var nede og reddet forsøket.

Rosenborg 2 tok etter hvert grep og satset på å presse Rana høyt i banen. Vertene var innstilt på det samme og fortsatte å angripe med flere mann.

Magnus Moen med nummer 26 luktet scoring da Elias Sandrød slo et godt innlegg inn i 16-meteren, men Moen nådde akkurat ikke ballen.

På slutten flyttet RBK 2 opp det de hadde. Vemund Thue Gabrielsens skudd hadde god retning, men ble blokkert til corner.

Rana-supporterne, som var 1004 fremmøtte, kunne til slutt juble for seier 1–0, mens et tappert Rosenborg 2 måtte gi tapt på Sagbakken Stadion.