Klare for ny cupfinale

Tre scoringer før pause sendte Rosenborg til cupfinale 2024.

Harviken var tilbake på gamle trakter i det Rosenborg møtte Røa i semifinalen i NM cupen på Røa kunstgress. Rosenborg gjorde fem endringer fra forrige kamp og var klare for å kjempe om en billett til cupfinalen på Ullevål i november.

Bortelaget startet med å ta kontroll over kampen, men spillet bølget frem og tilbake i starten av kampen. Røa-laget lå kompakt i forsvar og gjorde det vanskelig for bortelaget å spille seg fremover i banen. Etter 15 minutter la Harviken et fint innlegg på bakerste stolpe, men etter mye klabb og babb fremfor mål ble Linberg nødt til å spille ballen i støtte i det hun ble felt inne i Røas sekstenmeter. Dommeren pekte på straffemerket og Elin Sørum satt ballen sikkert i mål og sendte Rosenborg opp i ledelsen på bortebane.

Ti minutter før pause mottok Sødahl ball ute på venstresiden. Rosenborg hadde mange spillere inne i feltet og Sødahl forsøkte å legge inn, men ballen gikk rett i mål og Sødahl doblet ledelsen på Røa kunstgress. Etter 45 spilte minutter setter kaptein Harviken i gang et raid hele veien fra forsvarsposisjon til hun får avsluttet på mål, men ballen gikk i tverrligger og over mål. To minutter på overtid i første omgang var Røa uheldig og satt ballen i eget mål og med det gikk Rosenborg til pause med et godt utgangspunkt for å ta seg videre til cupfinalen.

Etter pause hadde Røa en god periode hvor mye av spillet foregikk på Rosenborgs banehalvdel. Hjemmelaget fikk satt inn en redusering i det 78. spilleminutt. Siste del av kampen var kaotisk hvor Røa tappert kjempet for redusering, samtidig som bortelaget stormet i angrep hver gang de hadde ball. Rosenborg hadde flere store muligheter til å øke ledelsen ytterligere, men sluttresultatet ble 3-1 til Rosenborg og bortelaget kunne juble for å ha tatt seg videre til cupfinale. I finalen møter Rosenborg vinneren av Vålerenga-Brann som spilles søndag 29. september.

Røa–Rosenborg (0–3) 1–3