Holte skrev a-lagskontrakt

Magnus Holte har skrevet under en 4-årsavtale med Rosenborg.

Annonse:

Rosenborg og Magnus Holte er enige om en fireårskontrakt og 18-åringen er dermed et fullverdig medlem av a-stallen. 

- Det føles veldig bra. Jeg har vært Rosenborg-supporter siden jeg var liten, og har hatt fire veldig fine år i SalMar Akademiet. Jeg har jobbet hardt for dette og det føles riktig å signere ny kontrakt med klubben, sier Holte. 

Holte kom til Rosenborg foran 2021-sesongen fra Nardo, der han blant annet spilte med Sverre Nypan og Jesper Sunde. Unggutten bøttet inn mål på G16 og G19 for Rosenborg og fikk sin debut for Rosenborgs a-lag allerede i 2022 på Lerkendal mot Lillestrøm.

Siden har det blitt totalt 10 kamper for a-laget der den mest minneverdige garantert er borte mot Haugesund i fjor da han ble matchvinner mot slutten av kampen. Holte har også fem kamper for det norske G17-landslaget.

- Det er hardt arbeid å komme dit jeg er i dag. I tillegg handler det om å spise riktig, sove nok og prestere på trening og i kamp, sier han.

- For de som ikke har sett deg så mye i kamp. Hvilken type spiss er du?

- Jeg er en ganske fysisk spiss, er målfarlig og liker å løpe i bakrom. 

- Ett mål er nådd. Hvilke ambisjoner har du fremover?

- Det er å få spille enda flere kamper og vise frem det jeg er god for. Og forhåpentligvis score på Lerkendal. 

Micke Dorsin er veldig glad for at Rosenborg kan ta opp nok en spiller fra SalMar Akademiet.

- Magnus har hatt en god utvikling det her året. Han har gjort det bra på trening med a-laget og i kamp for Rosenborg 2. Når vi har egne talenter som viser utvikling og kommer fra SalMar Akademiet så er det veldig gledelig å ta dem opp og gi dem en a-kontrakt, sier Dorsin. 

Annonse fra Eliteserien: