Hjem fra Stavanger uten poeng

Det så lovende ut da Edvard Tagseth utlignet minutter ut i andre omgang, men i en 20-minuttersperiode raknet det og RBK måtte dra hjem med et nytt bortetap i sekken.

Det ble et rolig åpningskvarter med et RBK som lå disiplinert i forsvar og var direkte med ballen da sjansene bød seg. RBK hadde god kontroll på Viking, men skapte ikke det store selv.

Etter 18 minutter skulle de små marginene svinge stillingen i Vikings forsvar. Etter noen dueller i RBKs 16-meter kom VAR inn i bildet og fant en liten stempling. Dermed straffespark som Zlatko Tripic satte i mål. 1-0 til Viking.

Men nå våknet RBK til liv også fremover og etter halvtimen kom et bombardement mot Viking-målet. Først var det Santeri Väänänen som ble ble spilt gjennom. Finnen rundet keeper og sendte ballen mot mål, men Viking reddet på streken!

To minutter senere var RBK igjen fremme, men keeper reddet den første avslutningen og Sunde satte returen på feil side av nettveggen! Viking hadde sjansen til å doble på overtid før pause, men da Agostino kom gjennom på høyresiden kom Tangvik uredd og perfekt timet ut og fikk angriperen til å sette ballen på utsiden av stanga. Viking med en 1-0-ledelse til pause.

Høyere press etter pause

Rosenborg løftet seg høyere på banen etter pause og fikk betalt allerede etter tre minutter! Jesper Reitan-Sunde ble flott spilt gjennom på venstresiden og la ut 45 grader til Edvard Tagseth som dunket ballen opp i nettaket! En scoring fra kapittel 1 i læreboka og det var igjen likt i Jåttåvågen!

Nå så det lovende ut for Rosenborg som virket å ha en god plan ut fra startblokkene i andre omgang. Men da Viking satte inn 2-1 på et vådeskudd som gikk via en RBK-spiller og i mål, raknet det. Det hjalp heller ikke at kaptein Henriksen måtte ut med en skade.

72 minutter var spilt da Viking kontret på høyresiden. RBK tømte venstresiden og dermed hadde Tripic halve 16-meteren ledig da han plasserte inn 3-1 i lengste hjørnet.

Peter Christiansen la på til 4-1 da han fikk sendt avgårde et skudd fra 15 meter og RBK var på vei mot et stortap. Ole Sæter fikk pyntet litt på resultatet med en straffescoring på overtid, men det hjalp ikke poengmessig da Viking vant 4-2.

Viking - Rosenborg (1-0) 4-2