Første hjemmetap på fem måneder

Robuste bergensere sørget for Rosenborgs første tap på Lerkendal Stadion siden 16.mai.

Annonse:

Det var to av seriens virkelige formlag som skulle gjøre opp seg imellom på et utsolgt Lerkendal Stadion denne oktoberdagen. På de siste sju kampene hadde Rosenborg tatt 19 av 21 mulige poeng, mens Brann hadde tatt 16. 

Både Eirik Horneland og Alfred Johansson måtte stokke om litt på grunn av forfall, men foruten sentralt på midtbanen hvor både Ole Selnæs og Edvard Tagseth var ute, så var de fleste relasjonene kjente for spillerne som startet. Gledelig var det at kaptein Markus Henriksen var tilbake etter et lengre fravær.

Scoret på første mulighet

Det var Brann som fikk den beste starten og scoret på sin første sjanse. Et frispark fra venstre ble slått presist inn hvor en Brann-spiller fikk headet fra kloss hold. Sander Tangvik gjorde en sterk reaksjonsredning, men returen gikk rett til Emil Kornvik som banket ballen i nettaket og sørget for at Brann ledet etter sju minutter.

Gjestene var ofte først på andreballene utover i omgangen, og selv om RBK tidvis hadde ballen mye hadde de solide bergenserne god kontroll bakover. Det var Brann som skulle stå for alle målsjansene før pause og både Aune Heggebø og Sander Kartum ble spilt alene gjennom, men Sander Tangvik vartet opp med sterke redninger og sørget for at det kun sto 0-1 etter halvspilt kamp!

Drama fra start i andre omgang

Rosenborg skulle gå ut etter pause med ny giv, men Brann fikk straffe allerede etter 18 sekunder. Sander Tangvik reddet forsøket fra Aune Heggebø, men spissen var først på returen og doblet for bergenserne!

Men Rosenborg svarte umiddelbart! Sverre Nypan forsøkte et skudd fra 18 meter og fikk full uttelling. Ballen sneiet borti en Brann-spiller og lurte seg inn i lengste! 1-2 og det var full tenning på Lerkendal!

Og Rosenborg skulle ta mer og mer over utover i andre omgang. Brann slet tidvis med å spille seg ut, og ønsket heller å ta ned tempoet og bruke mye tid på alle dødballsituasjoner. 

Rosenborg kom seg til mange gode muligheter både til innlegg og småspill gjennom sentralt, men det sto ofte på det lille ekstra i boksen. Rosenborg avsluttet med både Holm og Sæter på topp, og fikk matchet Branns høyreiste firer. Men gjestene fikk med nød og neppe klarert det som kom. Dermed holdt 1-2 seg ut kampen og alle poengene gikk til Brann og Bergen.

DUELLKRIG: Rosenborg mot Brann ble en kamp med mange tøffe dueller.
DUELLKRIG: Rosenborg mot Brann ble en kamp med mange tøffe dueller.


Kampfakta

Rosenborg - Brann (0-1) 1-2
Eliteserien, serierunde 25
20.oktober 2024 kl. 14.30
Lerkendal Stadion

Mål:

0-1 Emil Kornvik 7'
0-2 Aune Heggebø 49'
1-2 Sverre Nypan 53'

Rosenborg (4-3-3):

Asset 1 Asset 2
1
Tangvik


19
Pereira
Substituted out 86'
38
Ceide
21
Nemcík
23
Yttergård Jenssen


5
Zeidan
Substituted out 77'
7
Henriksen
41
Nypan
Goal 52'


39
Broholm
18
Holm
45
Reitan-Sunde
Substituted out 77'
Innbyttere
46
Jamne
12
Sandberg
25
Andersson
33
Dahl
4
Racic
2
Reitan
Substituted in 86'
50
Volden
44
Holte
46
Sahsah
Substituted in 77'
9
Sæter
Substituted in 77'
Innbyttere
  • 46
    Jamne
  • 12
    Sandberg
  • 25
    Andersson
  • 33
    Dahl
  • 4
    Racic
  • 2
    Reitan
    Substituted in 86'
  • 50
    Volden
  • 44
    Holte
  • 46
    Sahsah
    Substituted in 77'
  • 9
    Sæter
    Substituted in 77'

Annonse fra Eliteserien: