Femte strake hjemmeseier!

Rosenborg forsatte seiersrekka på Lerkendal Stadion etter storseier mot Aalesund!

Rosenborg, med fire strake hjemmeseire tok imot et Aalesund som har slitt voldsomt på bortebane. Vertene hadde før besøket til Lerkendal tapt alle sine ni bortekamper denne sesongen.

Det skulle også bli forskjell på lagene på Lerkendal-matta hvor Rasmus Wiedesheim-Paul skulle bli en håndfull. Han var allerede nær ved å komme til en stor sjanse før minuttet var spilt, men fikk ikke kontroll på ballen like foran mål. Men advarselen var gitt og 13 minutter senere skulle svensken gjøre alvor av trusselen. Adrian Pereira spilte en krossball over på Frederiksen som la ned på direkten til Wiedesheim-Paul. Spissen tråklet seg forbi et par Aalesund-spillere før han sikkert sendte RBK i føringen!

Rosenborg gikk for 2-0 og Wiedesheim-Paul skapte igjen store problemer for gjestene etter 23 minutter. Han tråklet seg inn i feltet fra venstre og vippet frekt over keeper, men ballen hadde retning utenfor bakre stolpe. Der kom Carlo Holse og sikret at RBK doblet ledelsen!

Frederiksen med sin andre målgivende

Dominansen fortsatte i andre omgang hvor Wiedesheim-Paul nok en gang var farlig frempå etter 58 minutter, men ble stoppet av en sterk redning av Sten Grytebust.

Midtvegs i andre omgang skulle den tredje komme. Emil Frederiksen tok ballen flott ned i 16-meteren og slo 45 grader ut til Sverre Nypan som plasserte inn 3-0!

Emil Frederiksen med to målgivende mot Aalesund! Her feier han sammen med målscorer Sverre Nypan som han serverte på 3-0. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Men det var ikke nok for Rosenborg som angrep hele kampen gjennom. Og i siste ordinære minutt smalt det nok en gang. Etter et hjørnespark falt ballen ned til Leo Cornic på 16 meter, og backen lot ikke sjansen gå fra seg. Han banket til, opp i nettaket bak Grytebust og Rosenborg vant 4-0!