Deilig seier i brennhett møte med Molde

Det kokte skikkelig på Lerkendal før pause, men til slutt var det Rosenborg som dro i land en sterk hjemmeseier mot rivalen fra Molde!

Stemningen var elektrisk da Rosenborg tok i mot Molde til rivaloppgjør på Lerkendal og det skulle ta virkelig fyr utover i første omgang. Det var lite som tydet på at det var to lag som har møtt mye motgang i det siste som møttes, for begge lag gikk så definitivt for alle poengene fra første spark på ballen.

Det var Rosenborg som kom best i gang og skapte en god sjanse allerede etter to minutter da Thorvaldsson fikk ballen i god posisjon, men den kom litt høyt på han og avslutningen ble bare halvvegs.

To raske mål satte fyr på oppgjøret

Molde sto høyt og det betød gode kontringsrom for Rosenborg. Flere ganger kom RBK på raske overganger og til slutt smalt det da Nypan fant Cornic med en smart pasning i feltet og Cornic tuppet ballen videre til Thorvaldsson som enkelt kunne trille ballen i tomt mål!

Men ledelsen holdt seg ikke lenge. Bare fem minutter senere spilte Eikrem gjennom Breivik som satte inn utligningen 1–1.

Kortene haglet

Mot slutten av omgangen økte temperaturen både på og utenfor matta, og de siste ti minuttene inn mot pause skulle dommerteamet få nok å henge fingrene i! Det toppet seg i siste ordinære minutt da det kokte over for Ole Sæter på en småstygg takling like foran benken. Der satt Ole Sæter som spurtet ut på matta og dyttet Løvik, noe som endte med rødt kort til Sæter og gult til Løvik!

Og bare minuttet senere var Saggi igjen nede i baklomma og igjen var Løvik involvert og fikk sitt andre gule kort! Dermed var Molde var redusert til ti spillere halvvegs i kampen!

Rosenborg tok kommandoen

Etter den voldsomme avslutningen på første omgang roet kampen seg betraktelig etter pause. Rosenborg hadde naturligvis mer spillerom med en spiller mer, men Molde kom også til noen farlige dødballer og innlegg som Rosenborg tidvis hadde trøbbel med å klarere.

RBK måtte finne veien gjennom det kompakte Molde-forsvaret og da et lite rom åpnet seg på høyresiden etter 80 minutter var ikke en meget god Emil Frederiksen vond å be. Han spilte gjennom Leo Cornic med en ball mellom stopper og sideback og Cornic la ut 45 grader til Sverre Nypan som på avsluttet ABC-angrepet med å dunke inn 2-1 foran Kjernen!

Etter hvert som kampen nærmet seg slutten steg forventingen fra Øvre Øst og RBK-supporterne. Og tre minutter på overtid kronet Emil Frederiksen sin gode forestilling med den endelige avgjørelsen. Dansken tok saken i egne hender og gled gjennom Molde-forsvaret som kniv i varmt smør og dunket inn 3-1, til enorm jubel på Lerkendal! Rosenborg vant 3–1!

Rosenborg - Molde (1-1) 3-1