Broholm-perler og tre deilige bortepoeng mot Odd

Rosenborg dominerte og vant fortjent da Odd ble slått på bortebane. Seieren ble kronet med to lekre scoringer fra Marius Broholm!

Etter to hjemmeseire på rappen i løpet av den siste uka skulle Rosenborg overføre den gode formen til bortebane og Skagerak Arena. Alfred Johansson gjorde minimalt med endringer i elleveren, men Adrian Pereira kom inn for en suspendert Ulrik Yttergård Jenssen.

RBK gikk aggressivt til verks, hvor Odd ble presset godt tilbake i egen 16-meter allerede fra start. Det tok ikke lang tid før ballen lå i mål, men forsøket fra Holm ble korrekt avvinket for offside.

Etter 26 minutter skulle det imidlertid stemme bedre for RBK, hvor Sverre Nypan headet til Noah Holm som var helt alene i bakrom og kontrollert sendte Rosenborg i føringen! 0-1 holdt seg inn til pause.

Odd slo tilbake

Hjemmelaget hadde yppet seg litt de siste ti minuttene før pause, og gjorde alvor av trusselen fire minutter ut i den andre omgangen. Torgeir Børven, som var innom RBK i 2020 fikk sjansen fra 15 meter og banket inn utligningen for Odd.

Aggressivitet, disiplin og effektivitet

Rosenborg lot seg ikke vippe av pinnen av utligningen og ble bare bedre utover i omgangen. Med en enorm aggressivitet i gjenvinningsfasen og disiplin i forsvarsspillet gjensto det bare å sette ballen i mål. Innbytter Emil Ceide brukte bare tre minutter på å finne Marius Broholm som fikk forsert med ballen inn i 16-meteren og dunket den vakkert og utagbart opp i motsatt kryss!

Og Broholm hadde mer krutt i støvlene. Etter 84 minutter mottok han ballen ute til høyre i 16-meteren. Han dro seg raskt til venstre og banket på nytt ballen opp i krysset! To scoringer av høy klasse og Rosenborg vant 3-1!

Odd - Rosenborg (0-1) 1-3