Ansatt som teknisk leder

Per Jarle Dalum skal bidra med videre utvikling av sportslig strategi og får en viktig rolle i forlengelse av strategiarbeidet Alltid Framover.

Annonse:

Teknisk leder er en nyopprettet stilling som er et resultat av Rosenborgs gjennomgående strategiarbeid. Teknisk leder vil få en viktig rolle med å videreføre, utvikle og revidere sportsplanen, slik at klubben opprettholder en rød tråd på tvers av a-lag og akademi på kvinne- og herresiden.

- Vi er veldig glad for å ha ansatt Per Jarle Dalum som teknisk leder i klubben. Rollen er viktig forlengelse av strategiarbeidet Alltid Framover og den retningen vi har satt for klubben. Teknisk leder skal bidra til videre utvikling av sportslig strategi og får en viktig rolle i utvikling og revidering av sportsplan, spillmodell og implementering av strukturer og metodikk i a-lag og akademi, sier Micke Dorsin, sportslig leder i Rosenborg.

Sentral i strategiarbeidet

Dalum har vært i Rosenborg-systemet siden 2018 og har vært innom Rosenborg skolen, SalMar akademiet og a-lag herrer i løpet av sine seks år i klubben. 34-åringen har dermed opparbeidet seg stor kjennskap til hele klubbens sportslige drift.

34-åringen hadde en sentral del i arbeidet med strategidokumentet Alltid Framover, som ble lansert for allmenheten høsten 2023 og har inntil nå hatt et daglig virke med å være ansvarlig for analyse og scouting-avdelingen i klubben. Disse oppgavene vil videreføres i den nye rollen som teknisk leder.

- Per Jarle er utadvendt og har gode kommunikasjons- og samarbeidsegenskaper. Han er analytisk og strukturert, samt har evnen til å holde oversikt og jobbe med flere ting samtidig. I rollen ligger også ansvaret for ansatte i scouting- og analyseavdelingen, samt å koordinere og utvikle deres arbeid med hensikt om å støtte opp de andre sportslige avdelingene, sier Dorsin.

Tett samarbeid på sportslige avdeling

Hovedpersonen selv gleder seg til å få et utvidet ansvarsområde og påse at den sportslige planen og rammeverket blir etterlevd på alle nivå i Rosenborg.

- Jeg er stolt over tilliten jeg har fått. Samtidig er jeg ydmyk, men ambisiøs med tanke på arbeidet som ligger foran oss. Etter å ha vært delaktig i å utarbeide det sportslige rammeverket vi skal drifte klubben på, ser jeg fram til å jobbe med å utvikle den sportslige avdelingen i tråd med dette. Jobben utføres i tett samarbeid med Micke og alle de andre som jobber på sport i klubben, sier Per Jarle Dalum.

Annonse fra Eliteserien: