Aga sendte Rosenborg ut av NM

På overtid dukket RBK-utlånte Oscar Aga opp og scoret seiersmålet for Fredrikstad, noe som betyr at NM 2024 endte i den tredje runden for RBK.

Rosenborg og Fredrikstad møttes i cupens tredje runde, til det første oppgjøret mellom klubbene på tolv år. Over seks tusen hadde møtt opp til tredjerundekampen, men tross en fantastisk ramme fikk publikum se en litt tafatt førsteomgang av begge lag.

Både Rosenborg og Fredrikstad var upresise før pause, og tempoet var lavt, men det var hjemmelaget som skapte de største sjansene. Kun noen få minutter var spilt da Sander Tangvik måtte i aksjon, og RBK-keeperen dro frem en enorm redning på skuddet som kom fra kloss hold!

Bedre takter etter pause

Andre omgang ble noe bedre fra RBKs side. Rosenborg fikk flyttet spillet høyere opp i banen og begynte å produsere sjanser. Både Frederiksen og Nelson kom til gode skuddmuligheter fra 18-20 meter, men de hadde ikke noe krutt i støvlene til å sette keeper på prøve.

Så var det Fredrikstad sin tur, som skapte to enorme muligheter på to minutter. Først ble et hjørnespark headet på undersiden av tverrliggeren før ballen ble blokkert, og ikke lenge etter kunne hjemmelaget skli ballen i mål fra en halv meter, men Pereira kastet seg frem og ofret seg på streken.

Straffet av sin egen

Spillemessig tok RBK mer og mer over mot slutten av kampen, men symptomatisk for starten av sesongen gjensto det litt på dødeligheten da man nærmet seg motstandermålet.

Men det var én spiller fra RBK som skulle vise hvordan man gjør det foran mål - men dessverre for motstanderen denne gang. Inn fra benken kom Oscar Aga, som er utleid fra RBK til Fredrikstad. Ett minutt på overtid fikk han muligheten på bakre stolpe og dunket til på halv volley, opp i nettaket og Fredrikstad var i føringen.

Rosenborg skulle få én siste sjanse til å komme tilbake. Seks minutter på overtid steg Ole Sæter opp og headet i tverrliggeren! Ballen ble til slutt klarert og dermed røk Rosenborg ut av norgesmesterskapet på Fredrikstad Stadion.

Fredrikstad - Rosenborg (0-0) 1-0