Videre til kvartfinale

Seier i det første offisielle rivaloppgjøret mellom Rosenborg og Molde på kvinnesiden og videre til kvartfinale i NM 2024

Det var klart for det første offisielle rivaloppgjøret mellom Rosenborg og Molde på kvinnesiden når lagene møttes i 3. runde i NM på Aker stadion onsdag kveld. 2.divisjonlaget har holdt nullen i alle hjemmekampene sine i årets sesong, men Rosenborg hadde ingen planer om å reise målløse hjem til Trondheim.

Kristine Leine var tilbake i startelleveren for første gang etter korsbåndskade, og Tiril Aksethø Røkke fikk sin offisielle debut fra start i det kampen ble sparket i gang på Aker stadion.

Rosenborg styrte mesteparten av spillet i den første omgangen. Allerede etter to minutter legger Røkke inn til Andreassen som får hodet på ballen, men klarer ikke å styre den mot mål og ballen går bak mål. Etter nesten 10 minutter spilt er debutant Røkke nærme med å sende bortelaget opp i ledelsen på Aker stadion. Hun klinker til fra 25 meter og keeper får så vidt fingertuppene på ballen og avverger scoring imot. Rosenborg får flere store målsjanser på kort tid. Like etter holder Molde på å rote det til inne i egen sekstenmeter når de mister ball og Andreassen får avsluttet fra kort hold.

Etter nesten halvtimen spilt sitter den for bortelaget. Sødahl kommer til innlegg på venstresiden som Dorsin header i tverrligger før ballen havner hos Andreassen som pirker ballen i nettet og sender bortelaget i føringen i første omgang. I det 44. spilleminutt scorer Moldes nummer 14, men angrepet blir avblåst for offside og Rosenborg går til pause med 1-0-ledelse.

Andre omgang ble mer målrik og Rosenborg gav seg ikke før det stod 0-4 på resultattavlen. Allerede 3 minutter etter pause setter Nautnes inn bortelagets andre scoring for dagen i det hun header et perfekt innlegg fra innbytter Dahl i lengste hjørne.

Begge lag kommer til store målsjanser i andre omgang, og hjemmelaget er nærme scoring når høyrebacken kommer forbi på høyresiden og ser ut til å legge inn foran mål, men banker ballen i stanga.

Rosenborg hadde god kontroll på Molde i dagens kamp og i løpet av de siste ti minuttene fastsetter de resultatet til 4-0. Først er det Holum som blir felt innenfor Moldes sekstenmeter og dommer blåser straffe til Rosenborg. RBKs nr.10 setter den sikkert i mål. Et minutt før fulltid pynter Holum på resultatet når hun banker ballen i nettaket bak Sporsem i Molde-målet. Rosenborg vinner 4-0 på Aker stadion og sikrer avansement til kvartfinale i NM 2024.

Molde – Rosenborg 0–4 (0–1)