Tre poeng etter Konates første RBK-scoring

Pa Konate kunne feire sin første scoring og tre poeng mot hjemmesterke Sarpsborg 08.

På de siste åtte hjemmekampene var det kun serieleder Bodø/Glimt som hadde tatt med seg tre poeng fra Sarpsborg. Det samme skulle Rosenborg gjøre.

For Rosenborg og kaptein Tore Reginiussen tok tak i kampen fra start. Og etter fire minutter dundret Reginiussen gjennom feltet på et Helland-frispark og satte ballen i tverrliggeren med hodet.

Samme Reginiussen ble for mye å håndtere for Sarpsborg-forsvaret noen minutter senere, da han ble revet ned på et hjørnespark. Straffesparket tok Dino Islamovic. Svensken var som vanlig rolig og satte ballen kontrollert i mål fra krittmerket.

Emil Ceïde regisserte nydelig kontring

Hjemmelaget hadde ballen mest før pause, men Rosenborg hugget til så fort sjansen bød seg, og det gjorde den etter 24 minutter. RBK overtok ballen på egen halvdel og satte i gang en kontring. Ceïde forserte raskt med ballen kom i duell med to motspillere inne på Sarpsborgs halvdel. Men kantspilleren danset seg forbi én spiller og før han slo en perfekt stikker til Pa Konate som spurtet i bakrom. Vinkelen var ikke god, men Konate såg den lille åpningen til høyre for keeper og la ballen perfekt ned i det lengste hjørnet. Hans første scoring for Rosenborg, og det på vakkert vis!

Rosenborg var komfortable med 0-2-ledelsen, men klarte ikke å være like giftige i angrepsspillet etter pause. Da fikk de en advarsel fra Sarpsborg etter 71 minutter. Vertene angrep på høyresiden og Jonathan Lindseth mottok ballen like foran mål og satte inn reduseringen!

Det skulle imidlertid bare bli med advarselen, for Rosenborg hadde god kontroll på Sarpsborg det siste kvarteret. Dermed tok RBK med seg alle poengene tilbake til Trondheim, etter seier 2-1!

Sarpsborg - Rosenborg (0-2) 1-2